چغاله بادام به بادام نارسی میگویند که تمام قسمتهای آن قابلخوردن است؛ گرچه بهنظر بعضی، پوست آن کمی تلخ است و مزه خوبی ندارد. اگر چغاله بادام روی درخت بماند و به رشد خود ادامه دهد، خشک و سخت میشود و ترک میخورد و بادام آن نمایان میشود. اگر میخواهید با خواص چغاله بادام و روشهای مصرف این میوه سبز شگفتانگیز آشنا شوید، تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
چغاله بادام سرشار از آنتیاکسیدانهایی است که در دفع سموم بدن و تقویت سیستم ایمنی نقش مهمی دارند؛ بنابراین با مصرف چغاله بادام میتوانیم از بسیاری از بیماریها و عفونتها پیشگیری کنیم.
چغاله بادام سرشار از مواد مغذی مهمی است که برای سیستم عصبی بسیار مفیدند. ال کارنتین و ریبو فلارین (ویتامین B2)، دو عنصر اصلی موجود در چغاله بادام، برای تغذیه مناسب مغز و اعصاب ضروریاند؛ بنابراین قراردادن چغاله بادام در رژیم غذایی روزانه کارکرد مغز و سطح ذهنی ما را بهطور مؤثری بهبود میدهد.
چغاله بادام چربیهای سالمی دارد که در دفع چربی اضافه و لاغری مؤثرند. کالری موجود در چغاله بادام نوعی کالری نادر است که برای کاهش وزن مفید است.
این میوه خوشمزه برای قلب بسیار مفید است. چغاله بادام (بهویژه پوست آن) حاوی فلاونوئیدها یا بیوفلاونوئیدهای فراوانی است که نوعی متابولیت ثانویه محسوب میشوند و قدرت آنتیاکسیدانها در بدن را افزایش میدهند. گروهی از پژوهشگران از دانشگاه تافس ثابت کردهاند که فلاونوئیدها در همکاری با ویتامین E عمل میکنند و از این طریق از دیواره رگها در برابر پارگی یا آسیبهای احتمالی محافظت میکنند.
چغاله بادام دارای فسفر فراوانی است که برای دندانها و استخوانها مفید است. فسفر با تقویت دندان و لثه به سلامت دهان و دندان کمک میکند. بهعلاوه، کارایی سیستم اسکلتی نیز بهطرز چشمگیری بهبود مییابد.
مصرف چغاله بادام روشی طبیعی و عالی برای حفظ سطح pH بدن است. گاهی کل سیستم بدن بهدلیل ترشح شیرههای معده و روده اسیدی میشود. بدن ما همیشه تمایل دارد که قلیایی بماند و اسیدیشدن بدن میتواند به مشکلات سلامتی شدیدی منجر شود (مانند پوکی استخوان، ازدستدادن انرژی، ضعف سیستم ایمنی بدن، افزایش وزن و غیره).
چغاله بادام برای معده مفید است، زیرا فیبر فراوانی دارد که فرایند هضم را روانتر میکند و موجب درمان یبوست مزمن میشود.
مواد غذایی اندکی وجود دارند که مانند چغاله بادام میتوانند با لیوپروتئین کم چگالی یا «کلسترول بد» مبارزه کنند. اگر چغاله بادام را بهطور منظم مصرف کنیم، بهراحتی میتوانیم سطح کلسترول خون خود را کنترل کنیم.
بعد از هر وعده غذایی، سطح گلوکز (قند) در جریان خون افزایش مییابد و این افزایش سطح گلوکز بههیچوجه برای سلامتی خوب نیست. چغاله بادام با تقویت ترشح هورمون انسولین و تنظیم سطح قند خون، در مقابله با این شرایط به ما کمک میکند.
همان طور که پیشتر گفتیم، چغاله بادام سرشار از آنتی اکسیدان است. ویتامین E مهمترین عامل آنتیاکسیدانی موجود در چغاله بادام است که میتواند با حذف تمام رادیکالهای آزاد و سایر مواد سمّی جمعشده بهدلیل آلودگی، بدن را کاملا پاک کند.
چغاله بادام سمزدای خوبی است و سیستم داخلی بدن را تمیز میکند. بهعلاوه، مشکلات پوستی مانند آکنه، جوش، جوش سر سیاه، جوش سر سفید و غیره را نیز درمان میکند.
چغاله بادام، علاوه بر سمزدایی، فواید دیگری نیز برای پوست دارد. مقدار آلفا-توکوفرولِ (alpha-tocopherol، ماده اصلی ویتامین E) موجود درآن بسیار بالاست؛ بنابراین غذایی برای پوست است. مصرف منظم چغاله بادام مواد مغذی کافی برای سلولهای پوست را فراهم میکند و موجب سلامتی آنها میشود.
ویتامین E از مواد ضدپیری طبیعی نیز محسوب میشود؛ بنابراین با مصرف منظم چغاله بادام، استفاده از ماسک صورت چغاله بادام یا حتی ماساژ صورت با روغن چغاله بادام میتوانیم از علائم پیری گوناگونی مانند چینوچروک، لکههای تیره، خطوط ریز و غیره جلوگیری کنیم.
مصرف روزانه چغاله بادام برای بهبود رنگ چهره نیز مفید است. از آنجا که چغاله بادام با پیری زودرس مبارزه میکند و پوست را احیا میکند، با مصرف آن پوستی نرم و جوان خواهیم داشت. بهعلاوه، چغاله بادام از پوست ما در برابر پرتوهای مضر ماورای بنفش آفتاب محافظت میکند و موجب میشود رنگ طبیعی چهره خود را حفظ کنیم.
با کمک چغاله بادام بهراحتی میتوانیم از ریزش موی زیاد خلاص شویم. چغاله بادام سرشار از ویتامینهای ضروری، مواد معدنی و مواد مغذی دیگری است که هریک از تارهای مو را از ریشه تغذیه میکنند؛ بنابراین با مصرف آن موهای قوی و سالمی خواهیم داشت.
چغاله بادام علاوه بر جلوگیری از ریزش مو، رشد موها را نیز افزایش میدهد. بادام سبز دارای مقادیر زیادی پروتئین، ویتامین E، آهن، روی و مواد دیگری است که برای رشد موها ضروریاند.
این ماده غذایی فوقالعاده در درخشندگی و جلوه موها نیز بسیار مؤثر است. پروتئین موجود در چغاله بادام موجب افزایش جریان خون در پوست سر میشود و افزایش جریان خون نیز سبب درخشندگی موها و تحریک رشد آنها میشود.
مصرف چغاله بادام بهصورت ترشی یا شور
میتوانید چغاله بادام را با کمی نمک دریایی یا شکر میل کنید یا از آن در سالاد ها استفاده کنید. بادام سبز همراه با نخودفرنگی یا کاهو طعم بسیار خوبی دارد. میتوانید با چغاله بادام ترشی یا شور درست کنید یا از آن در پاستا یا خورشها استفاده کنید. خورشی نیز با نام خورش چغاله بادام وجود دارد که با چغاله بادام و گوشت تهیه میشود.
شاید آگاهی از خواص چغاله بادام و فواید فراوانی که برای سلامتی دارد موجب شود این میوه پرخاصیت و مفید را بیشتر مصرف کنید. البته چغاله بادام مدت کوتاهی از سال در بازار موجود است و همیشگی نیست؛ ولی میتوانید با تهیه ترشی و شور در تمام طول سال از این میوه مفید استفاده کنید. اگر درمورد خواص چغاله بادام یا روشهای مصرف آن تجربه و دیدگاهی دارید، خوشحال میشویم در بخش «ارسال دیدگاه» آن را با ما در میان بگذارید.
لوازم آرایش| زیباییی پوست و مو| ادکلن و عطر
درباره این سایت